Skip to content
A Quarantine Q&A: Phil McKenzie

Frågor och svar i karantän: Phil McKenzie

Phil Mckenzie KEEPITFVN

Vi satte oss ner med vår nära vän, Phil McKenzie, för att komma ikapp och prata om allt som är "roligt". Phil river cyklar, brädor och dödar det absolut bakom linsen. Läs mer i vår snabba lilla Q&A nedan!

F. Phil, vad är nytt? Tack för att du tog dig tid att slå ut det här!
A. Hej Jay! Jag håller bara på med lite förberedelser inför snösäsongen.

F. Låt oss börja med grunderna... Var kommer du ifrån och var är du just nu?
S. Jag är född och uppvuxen i Arvada, Colorado, men jag flyttade till Boulder, Colorado för ett par år sedan.

F. Hur gillar du Boulder?
A. Man, det är bäst. Efter karantän blev jag förälskad i möjligheten att cykla ut genom dörren varje dag utan att köra samma spår två gånger. På många sätt är Boulder ett bra ställe att vara snowboardåkare också, det är cirka 40 minuter från min veranda till stolliften på Eldora. Varje säsong är underbar och det händer alltid något här ute.

F. Man, du kan inte slå det. Låt oss dyka in i fotoscenen... Vad inspirerade dig att komma in i fotovärlden?
S. För att vara helt ärlig började det med att jag alltid har velat bli en proffs skateboardåkare men jag har aldrig haft förmågan eller önskan att skada mig själv allvarligt regelbundet. Till en början var skateboardfotografering ett sätt för mig att kunna vara mer involverad i skatescenen och ha en anledning att dyka upp på platser som jag aldrig skulle åka skridskor själv med mina vänner som sliter. Jag fann dock snabbt att att spika ett skatefoto förmodligen är den bästa känslan i världen, ibland till och med bättre än att landa ett nytt trick. Sedan dess har jag använt fotografi som ett verktyg för att gräva djupare i alla mina passioner, men det mesta av mitt arbete kretsar kring snowboard, cykling och naturligtvis skateboardåkning nu för tiden.

F. Vilket är ditt tidigaste minne från fotografering? (kanske ett foto eller en berättelse)
S. Det måste dröja ett tag när jag var 5 år gammal och digitalkameror fortfarande var ute ungefär 10 år. Min morfar tog ett foto av mig på en Polaroid 600-kamera. På den tiden kändes en liten svart låda som kunde göra ett permanent foto av mig omedelbart (och till viss del fortfarande känns) som magi. Jag minns tydligt att jag höll bilden i min hand när jag såg min bild sakta ta form. Jag kände på samma sätt år senare första gången jag tog ljusspår på en DSLR och jag försöker hitta lite mer av den känslan med varje foto jag tar idag.

F. Vilken var din första legitima rigg (kamerainställningar)? Och när fick du det?
S. 2014 fick jag en canon rebel t4i, det är en riktigt bra kamera och jag använder den fortfarande idag för mycket av min produktfotografering. Det var förmodligen den bästa presenten jag någonsin har fått eftersom den öppnade dörren för utforskning och självuttryck på sätt som jag aldrig hade upplevt, inte ens inom skateboardåkning. Jag började omedelbart fotografera ljusspår, långa exponeringar med blixt, porträtt av mina hundar och egentligen allt annat jag gjorde dag för dag. Det utvecklades uppenbarligen till skateboardåkning och resten är historia.

F. Okej, här är en svår sådan... vilken är din nuvarande favoritbild (som du tog) och varför?

Phil Mckenzie fotografi

S. Den här är supersvår eftersom jag brinner ganska mycket för varje foto jag gör, det mesta av mitt arbete är av människor jag beundrar och allt det kräver lite kreativ problemlösning som jag tycker är väldigt givande. Den jag gräver mest just nu måste dock vara en jag fotade med min vän John Worthington vid "nude bowlen" i Kaliforniens öken. De kallar det nakenskålen eftersom det är allt som finns kvar av en nakenresort från 1930-talet. Platsen har varit ett mecka för skridskoåkare sedan pionjärerna inom poolåkning tog första steget på 70-talet, så att bara vara där var ett privilegium. Nakenskålen är en vandring att ta sig till, den sista milen är grova grusvägar och när du väl anländer finns det ingen garanti för att skålen inte kommer att fyllas med smuts, skräp eller vilka stackars ökenvarelser (döda eller levande) som fastnat där inne . Som tur var tog det bara cirka 20 minuter att rensa ut. På bilden blåser John i luften medan vår andra väns hund Buddy, som väldigt tycker om skateboard, jagar honom. En del av anledningen till att detta är en av mina favoritbilder är att den bara fångar ett ögonblick i tiden så perfekt. Du kan se den otroligt knapriga copingen, det faktum att John sänder nästan omöjligt högt och det finns ett alldeles unikt ljus i bilden som du bara får i öknen. Även hunden Buddy. Faktiskt mest Buddy the dog. Det finns inte mycket jag inte älskar med det här fotot.

F. Woah, det är imponerande! Nude skål är knaprig. Berätta om snowboardfotografering. Vad fick dig att intressera dig för snöbranschen?
S. Ja, så snowboardfotografering är ganska nytt. När jag växte upp hade jag turen att åka snowboard ett par gånger per säsong. Det var bara inget min familj gjorde. När jag kom till college fick jag ett par vänner som tjatar på snowboardåkare och jag sköt lite med dem men jag var för upptagen med skolan för att komma ut mer än en handfull gånger om året. Vintern 2019 var jag lite utbränd på skateboardåkning efter ett års försök att göra ett jobb av skatefotografering och misslyckande. Jag bestämde mig för en säsong för att fokusera på snowboard och att jobba precis tillräckligt för att ha råd med bensin, mat och hyra skulle vara bra för själen. Att spendera mer tid i backen ledde oundvikligen till att man skjuter mer snowboard. I slutet av säsongen hade jag staplat en massa bilder som jag var väldigt exalterad över, inklusive några med Danny Davis, och jag hade till och med en fotoshow som var tänkt att ske den första veckan av covid-låsningen. Snowboardåkning är ungefär som skateboard, förutom att allt är mycket större och folk är mycket mer villiga att ta bilder vid soluppgången. Jag letar ständigt efter nya platser att fotografera på och brainstormar koncept för nästa storm, den väderbaserade aspekten av det hela gör det riktigt roligt.

Phil Mckenzie - keepitfvn®

F. WILD CARD - Har du en favoritkonspirationsteori?

Phil Mckenzie - keepitfvn
A. Animal Chin är där ute, och jag letar fortfarande.

F. HA! Jag älskar det. Tillbaka på rätt spår nu. Lite på cyklar och skateboards... Visa oss ett foto från varje som du är sugen på?
S. Ja, det har varit en stor överlappning mellan de två på sistone. Båda har mest varit på smuts. Den skate är min vän Sawyer Revich som kastar upp en av de bästa metoderna jag någonsin sett på en skateboard i Valmont bike park. Bara för att ge lite perspektiv här väger bara dessa hjul nästan lika mycket som en hel skateboard brukar göra och jag har aldrig sett någon som faktiskt rensar hela cykellinjer på Valmont på en skateboard, tydligen inte heller någon av cyklisterna.
Phil Mckenzie - keepitfvn®

Phil Mckenzie - keepitfvn® - Boulder Magazine Det andra fotot är ett jag tog för ett par månader sedan för Boulder Lifestyle Magazine Women's issue. Den visades tillsammans med en berättelse om damcykling i Boulder. En av de saker som gjorde det här uppdraget så speciellt var att jag träffade den här besättningen av slitande damer vid soluppgången innan vi alla var tvungna att gå till våra 9-5 jobb. Du kunde känna passionen i luften med den här besättningen, det krävs en speciell sorts person för att vara uppe klockan 5 för att cykla ett par timmar innan de går till jobbet och energinivåerna var höga. Vi gav oss ut på Dowdy Draw, en av de vackraste stigarna i Boulder, och använde oss av det vackra tidiga morgonljuset som träffade strykjärnen.

Phil Mckenzie - Boulder Magazine - keepitfvn® F. Vad galet! Vad har du för planer för de kommande månaderna och in i vintern?

A. Skjut skjut och skjut lite till. Jag kommer att lämna mitt heltidsjobb inom webbutveckling i november så att jag kan rida och fota mer. Det är fortfarande höst här men vi har redan haft en bra snöstorm och jag har gjort det bästa av det med tidiga morgnar och sena nätter bakom linsen. PS anställ mig.

Phil Mckenzie - Danny Davis - keepitfvn® F. Den där bilden av Danny Davis - WOW. Blir sugen på att se vad du ger dig in på! Vilket råd har du till någon som läser det här som vill dyka in i fotografering? Specifikt i actionsportvärlden?
A. Blir sugen på att komma in i det! Mitt allmänna fotoråd är att bara fota vad du än har. Oavsett om det är en iPhone eller en gammal 35 mm kamera. De bästa bilderna har praktiskt taget absolut ingenting att göra med den utrustning du använder och allt att göra med ljussättning, komposition och motiv. Jag kommer ofta på mig själv med att titta på #iphoneography-taggen på Insta för att se hur jag kan ta bort mina bilder till det absolut nödvändigaste.
Mitt råd för actionsport är att bara leva efter det. Det är omöjligt att göra bra actionsportfoton utan att vara både djupt involverad och brinner för det du fotograferar på ett personligt plan, allt annat kommer i andra hand. Om du någonsin har frågor om att fotografera actionsport eller fotografering i allmänhet, tveka inte att slå till mig upp, jag älskar att föra kunskap vidare till andra fotografer.

Phil Mckenzie - keepitfvn®

F. Den sista: hur ser den perfekta dagen ut för Phil? Hur skulle du hålla det?
S. Vakna upp på Copper-parkeringen med en fot av snö på min skåpbil, åka hela dagen, slå en indisk buffé på vägen hem, lysa upp en gata för att ta några bilder och avsluta det hela med en skön fuktgivande munskydd.
Phil Mckenzie - keepitfvn®

Phil Mckenzie - keepitfvn®

Tack Phil!

Följ honom här för att hänga med i alla Phils äventyr:

@philmckenziephoto + philmckenziedigital.com

Older Post
Newer Post

1 comment

  • Phil is a cool guy, or so I’ve heard, great interview!

    Pat McKenzie

Leave a comment

Please note, comments must be approved before they are published

Back to top

Shopping Cart

Your cart is currently empty

Shop now